Pin It

Προστατεύω τον εαυτό μου και την περιουσία μου.

Προστατεύω τον εαυτό μου και την περιουσία μου.

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου πλησιάζει και δεν είναι τυχαίο ότι πολλά κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων παρατηρούνται την περίοδο αυτή, αν και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση.

Πώς λοιπόν θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την περιουσία μου ?

Φεύγοντας για διακοπές.images

Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και μην ανακοινώνετε σε κοινωνικά δίκτυα και blogs τις επερχόμενες διακοπές σας.

Πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι κλειστά και καλά ασφαλισμένα.

Το σπίτι ή το διαμέρισμα σας να μην δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας. Καλό είναι να αφήσετε κάποιο φως ή την τηλεόρασή σας ανοικτή.

Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας.

Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα έξω από το σπίτι σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού, ακόμα και το αυτόματο πότισμα αν έχετε κήπο.

Βέβαια το καλύτερο μέτρο πρόληψης είναι τα συστήματα ασφαλείας. Η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού , το οποίο μόλις θα παραβιαστεί ο χώρος σας ,θα ενεργοποιηθεί η σειρήνα λόγω έντονου ήχου θα αποτρέψει τον ληστή να εισβάλει αλλά παράλληλα θα ειδοποιήσει και τους γείτονες πως κάτι συμβαίνει.Ο συναγερμός όταν συνδυάζεται με security προσφέρει φυσικά ακόμη μεγαλύτερη προστασία. Εαν μάλιστα έχετε τηλεφωνητή συνδεδεμένο με τον συναγερμό σας, έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε απευθείας για την παραβίαση του χώρου σας και να κινηθείτε αναλόγως.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό μέτρο ασφαλείας είναι οι κάμερες,όπου πλέον λόγω της αναπτυγμένης τεχνολογίας δίνουν την δυνατότητα παρακολούθησης του χώρου σας μέσω internet , από κινητό , υπολογιστή ή tablet , αλλά και ανίχνευση κίνησης και απευθείας ειδοποίησή σας.

Στο ταξίδι

Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε, όπως επίσης και ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά, και τα χρήματά σας τοποθετήστε τα σε εσωτερικές τσέπες ή ακόμη και στις μπροστινές τσέπες του μπαντελονιού σας και όχι στην τσάντα.

Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα, κυρίως ώρες αιχμής και όχι βράδυ.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο , ποτέ μην αφήνετε ανοιχτά παράθυρα όταν είστε σταματημένοι σε φανάρια ή άλλο σημείο. Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο. Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στην παραλία και τη διασκέδαση

Μην αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, κλειδιά) ή πάνω στο τραπέζι καθώς και τη ζακέτα ή τη τσάντα επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Tags: , , , ,

About the Author

Είμαι τεχνικός συστημάτων ασφαλείας με πολυετή εμπειρία στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφάλειας στις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου. Έχοντας ως εφόδιο τις κατάλληλες γνώσεις και την συνεχή βελτίωση με κατάλληλα σεμινάρια και επιμορφώσεις . Είμαι εδώ να σας βοηθήσω να βρούμε το κατάλληλο για εσάς σύστημα ασφαλείας που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας είτε είναι σπίτι είτε επαγγελματικός χώρος είτε εργοστάσιο ή επένδυση όπως ένα φωτοβολταϊκό πάρκο!

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2021 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Powered by κατασκευή υποστηριξη ιστοσελίδας, ηλεκτρονικου καταστηματος
Top