Pin It

Συναγερμός σπιτιού πως να τον διαλέξω?

περιμετρική κάλυψη συστήματα ασφαλείας λάρισα (2)

 Συναγερμός σπιτιού πως να τον διαλέξω?

ένα μεγάλο ερώτημα για την ασφάλειά σας είναι η επιλογή του συναγερμού σπιτιού.

Τα κρούσματα διαρρήξεων συνεχώς και αυξάνονται, ενώ πολλές φορές συνοδεύονται ακόμη και από βία προς τους ενοίκους που τυγχάνει να βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους τη στιγμή της διάρρηξης. Τα επίσημα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από την ελληνική Αστυνομία είναι άκρως σοκαριστικά!

Για να διαλέξετε ένα σύστημα συναγερμού

Πρέπει πρώτα να σκεφθείτε αν θέλετε ασύρματο ή ενσύρματο συναγερμό έχοντας στο μυαλό σας πως τα ασύρματα συστήματα συναγερμού  είναι πιο ακριβά από τα ενσύρματα συστήματα συναγερμού.

Βέβαια έχουν τα πλεονεκτήματα τους όπως ότι εγκαθίστανται πολύ γρήγορα ακόμα και από εσάς τους ίδιους αν έχετε κάποιες τεχνικές γνώσεις σε συνεργασία φυσικά με τον προμηθευτή ή τεχνικό σας που θα αναλάβει τον προγραμματισμό του και θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τα κατάλληλα για εσάς υλικά.

Ενα άλλο πλεονέκτημα τους είναι πως δεν θα υπάρξει στον χώρο σας καμία αναστάτωση αφού δεν υπάρχει κανένα καλώδιο που πρέπει να περάσει από κάποιο σημείο του σπιτιού σας επίσης καλό είναι να σημειωθεί ότι και σε μία πιθανή  μετακόμιση είναι πολύ ποιο εύκολο να το απεγκαταστήσετε και να τον εγκαταστήσετε στον καινούργιο σας χώρο.

Με τα ενσύρματα συστήματα  συναγερμού τώρα ,αυτά που κερδίζεται είναι χαμηλότερο κόστος αγοράς-εγκατάστασης, μεγαλύτερη αξιοπιστία σε μεγάλες αποστάσεις όπου συνήθως κάποιοι ασύρματοι συναγερμοί αδυνατούν να έχουν κάλο σήμα (πχ σε ένα μεγάλο σπίτι τύπου μεζονέτας),επίσης ένα άλλο προτέρημα των ενσύρματων συστημάτων συναγερμού είναι και το σέρβις αφού έχει μόνο δύο μπαταρίες για αντικατάσταση (σε κέντρο και σειρήνα)σε αντίθεση με τα ασύρματα συστήματα συναγερμού που διαθέτουν μπαταρίες σε κάθε σημείο τους (κέντρο,σειρήνα, ραντάρ, μ.επαφές κτλ)

Τώρα μετά από αυτά τα λίγα που αναφέραμε παραπάνω ως προς τις διαφορές ή πλεονεκτήματα του  ασύρματου και του ενσύρματου συναγερμού ένα άλλο σημαντικό που πρέπει να δείτε είναι αν θα τοποθετήσετε εσωτερικό ή εξωτερικό σύστημα συναγερμού και πάντα μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη σας που θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές…

Το εξωτερικό σύστημα συναγερμού έχει το πλεονέκτημα ότι ¨σταματάει¨ τον επίδοξο διαρρήκτη με το που πατήσει το πόδι του έξω από τον χώρο και προτού προλάβει να ακουμπήσει την  πόρτα ή το παράθυρο σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του είναι ότι μπορείτε να έχετε τον συναγερμό οπλισμένο και να γυρνάτε ελεύθερα σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας κάτι που με ένα εσωτερικό σύστημα δεν θα γινόταν τόσο εύκολα αφοί θα έπρεπε να απομονώσετε κάποιες ζώνες, ένα μειονέκτημά του εξωτερικού συστήματος συναγερμού  είναι ότι είναι ποιο ακριβός από ένα εσωτερικό σύστημα συναγερμού αφού κάθε ραντάρ κοστίζει 2 με 3 φορές ποιο ακριβά από ότι ένα ραντάρ εσωτερικού χώρου.

Το εσωτερικό σύστημα συναγερμού είναι πιο οικονομικό  το ίδιο αξιόπιστο όταν τοποθετείτε όπως πρέπει και μπορεί να γίνει λειτουργικό με προϋπόθεση την σωστή εγκατάσταση ώστε να το έχετε οπλισμένο και όταν είστε μέσα στον χώρο σας,και είναι πολύ καλή λύση και η πιο οικονομική όλων των παραπάνω περιπτώσεων,

Επίσης προσοχή στον επαγγελματία που θα επιλέξετε ,λόγω της ανόδου του επαγγέλματος και των συνθηκών γενικότερα  πολλοί από τους  επαγγελματίες άλλων χώρων χωρίς την κατάλληλη γνώση και εμπειρία αναλαμβάνουν εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας με τα γνωστά αποτελέσματα ,να χτυπάει ο συναγερμός χωρίς λόγο ,να μην καλεί τα τηλέφωνα που πρέπει ,να μην είναι προγραμματισμένος όπως πρέπει με αποτέλεσμα να είναι χρήσιμος μόνο όταν φεύγετε από το σπίτι σας ή και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γι αυτό καλό είναι να ζητάτε να δείτε τη άδειά του,  να ρωτάτε αν έχει προϋπηρεσία και που ? και επίσης να σας πει ή ακόμα και να σας δείξει μερικές από τις  δουλείες του μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ασφάλεια !

Σε γενικές γραμμές το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αφού έχετε μια ιδέα του ποσού που μπορείτε να διαθέσετε και αφού λάβετε υπόψιν κάποια από τα παραπάνω , είναι να καλέσετε έναν έμπειρο επαγγελματία του χώρου και καλύτερα  όχι έναν αλλά και πάνω από  δύο -τρεις  και αφού πάρετε τις κατάλληλες συμβουλές και διαμορφώσετε μια εικόνα να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς σύστημα συναγερμού γιατί κάθε χώρος είναι διαφορετικός.

Και τέλος κάλο είναι να αποφεύγεται τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές γιατί κάτι σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο και να διαλέγεται επώνυμα συστήματα ασφάλειας, πάντα να συγκρίνεται τις τιμές ανάμεσα σε ίδια προϊόντα και να ζητάτε έγγραφη προσφορά με περιγραφή προιόντος- χαρακτηριστικά  -φωτογραφία  -και τιμή μονάδος

 Δείτε Περισσότερα για Συστήματα Συναγερμού

Tags: , , , , , , ,

About the Author

Είμαι τεχνικός συστημάτων ασφαλείας με πολυετή εμπειρία στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφάλειας στις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου. Έχοντας ως εφόδιο τις κατάλληλες γνώσεις και την συνεχή βελτίωση με κατάλληλα σεμινάρια και επιμορφώσεις . Είμαι εδώ να σας βοηθήσω να βρούμε το κατάλληλο για εσάς σύστημα ασφαλείας που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας είτε είναι σπίτι είτε επαγγελματικός χώρος είτε εργοστάσιο ή επένδυση όπως ένα φωτοβολταϊκό πάρκο!

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Powered by κατασκευή υποστηριξη ιστοσελίδας, ηλεκτρονικου καταστηματος
Top