Pin It

Χριστούγεννιάτικες Συμβουλές ασφαλείας

Χριστούγεννιάτικες Συμβουλές ασφαλείας

 

Τα Χριστούγεννα είναι από τις μεγαλύτερες  γιορτές του χρόνου. Οι περισσότεροι προσπαθούν εκείνες τις μέρες να είναι με δικούς τους ανθρώπους αλλά και πολλοί από αυτούς να κάνουν ένα ταξίδι σε έναν χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Όλα αυτά αποτελούν ευκαιρία για τον κάθε επίδοξο κλέφτη . Στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην ασφάλεια σας, θα προσπαθήσουμε παρακάτω να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές ασφάλειας που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας χωρίς να χρειάζεται κάποιο σύστημα ασφάλειας όπως συναγερμό ή κάμερες.

1) Εάν θέλουμε να στολίσουμε κάποιον εξωτερικό  χώρο π.χ βεράντα ή κήπο με χριστουγεννιάτικα φώτα, καλό είναι να το κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να μένει κάποιο παράθυρο ανοικτό για την τροφοδοσία τους.

2) Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο καλό θα είναι αν πρόκειται να λείψουμε μέρες την περίοδο των γιορτών ,να  ζητήσουμε από κάποιον γείτονα να παραλαμβάνει την αλληλογραφία μας , Συσσωρευμένα γράμματα και διαφημιστικά φυλλάδια, προδίδουν την απουσία μας και φέρνουν απρόσκλητους επισκέπτες!

3) Προσοχή τι κοινοποιείτε στα μέσα κοινωνικής, δικτύωσης όσο και να φαίνεται περίεργο επιτήδειοι μπορεί να επωφεληθούν πχ. από μια Μία selfie φωτογραφία σε ένα χειμερινό θέρετρο και να μην χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο σας

4) Δεν αφήνουμε σημειώματα πχ. στην εξώπορτα ότι λείπουμε σε διακοπές ή αν χρησιμοποιούμε αυτόματο τηλεφωνητή στο σταθερό μας τηλέφωνο δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως λείπουμε σε διακοπές. Πολλές φορές οι διαρρήκτες πραγματοποιούν διερευνητικές κλήσεις  για να δουν εάν το σπίτι που σχεδιάζουν να ΄΄χτυπήσουν΄΄ είναι άδειο.

5) Καλό είναι να μην αφήνουμε μετρητά και πιστωτικές στο σπίτι  ωστόσο αν είμαστε αναγκασμένοι  να το κάνουμε, επιλέγουμε μια καλή κρυψώνα και σίγουρα όχι την κρεβατοκάμαρα γιατί είναι το πρώτο μέρος που ψάχνει ένας διαρρήκτης.

6) Ένα άλλο έξυπνο κόλπο είναι να κάνουμε το σπίτι να φαίνεται πως έχει κόσμο, δηλαδή θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποια φώτα εσωτερικά του σπιτιού που θα ανάβουν με κάποιο χρονοδιακόπτη σε διαφορετικούς χώρους και σε διαφορετικούς χρόνους

7)μια άλλη έξυπνη λύση ασφάλειας  του σπιτιού σας όταν λείπετε από το σπίτι σας  είναι να βάλετε έναν προσομοιωτή τηλεόρασης που παράγει οπτικά εφέ παρόμοια μιας τηλεόρασης

8) Οι γείτονες είναι πολύτιμοι ακόμα και όταν απουσιάζουμε. Ζητάμε λοιπόν από τον γείτονά μας να καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθεί ύποπτη δραστηριότητα προς το σπίτι μας.

συστήματα και υπηρεσίες ασφάλειας

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε έστω και στο ελάχιστο και ελπίζουμε τα παραπάνω να σας φανούν χρήσιμα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

 

Tags: , , , , ,

About the Author

Είμαι τεχνικός συστημάτων ασφαλείας με πολυετή εμπειρία στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφάλειας στις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου. Έχοντας ως εφόδιο τις κατάλληλες γνώσεις και την συνεχή βελτίωση με κατάλληλα σεμινάρια και επιμορφώσεις . Είμαι εδώ να σας βοηθήσω να βρούμε το κατάλληλο για εσάς σύστημα ασφαλείας που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας είτε είναι σπίτι είτε επαγγελματικός χώρος είτε εργοστάσιο ή επένδυση όπως ένα φωτοβολταϊκό πάρκο!

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2018 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Powered by κατασκευή υποστηριξη ιστοσελίδας, ηλεκτρονικου καταστηματος
Top