Pin It

Τεχνολογία 960H cctv ή κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης

cctv-100

Τεχνολογία 960H cctv ή κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα cctv ή κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης

O όρος 960Η χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια τελευταία σειρά αισθητηρίων για αναλογικές κάμερες που έχουν τουλάχιστον 960 pixels σε κάθε οριζόντια γραμμή του σήματος video.

Τα αισθητήρια αυτά σε συνδυασμό με ορισμένες καινοτομίες και στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέρη της κάμερας, μπορούν να δώσουν περισσότερη λεπτομέρεια στην εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, φθάνοντας στη μέγιστη θεωρητική ανάλυση για το αναλογικό CCTV των 700 – 720 TVL.

Στη συνέχεια, ο όρος 960H επεκτάθηκε και στα καταγραφικά, καθώς, για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η υψηλότερη ανάλυση, όταν διαλέγουμε τέτοιας τεχνολογίας μηχανήματα  θα πρέπει όλες οι συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα CCTV (κάμερες, καταγραφικό, μόνιτορ) να υποστηρίζουν ανάλυση 960Η.

Αν έστω και μια από αυτές έχει χαμηλότερη ανάλυση, τότε το όλο σύστημα θα περιοριστεί σ’ αυτή τη χαμηλότερη ανάλυση.

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών 960Η σε σύγκριση με τις συμβατικές αναλογικές συσκευές

  • Παρέχουν 33% υψηλότερη ανάλυση (μεγαλύτερη λεπτομέρεια) εικόνας από την ανάλυση D1 και κατά 5,45 φορές από την ανάλυση CIF.
  • Δεν παραμορφώνουν την εικόνα στα σύγχρονα μόνιτορ ευρείας οθόνης (16:9), επειδή και τα αισθητήρια των καμερών έχουν την ίδια αναλογία διάστασης(16:9).
  • Είναι πλήρως συμβατές με υπάρχουσες αναλογικές καλωδιώσεις CCTV.

 

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε αναλογικό σύστημα cctv

Πρόσφατα, στην αγορά έχουν εμφανιστεί κατασκευαστές, κυρίως από την Άπω Ανατολή, ή και εισαγωγείς, που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους μη γνωρίζοντες,ισχυριζόμενοι ότι οι αναλογικές τους κάμερες, εφοδιασμένες ή όχι με αισθητήρια πολλών ΜPixels, έχουν ανάλυση 750, 800, 1000 ή και 1200TVL!

Η αλήθεια είναι ότι όσο υψηλής ανάλυσης αισθητήριο και αν χρησιμοποιηθεί, ποτέ δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί υψηλότερη ανάλυση από τα 720 TVL,λόγω της αναλογικής φύσης του σήματος εξόδου της κάμερας. Αν απαιτείται υψηλότερη ανάλυση,τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ψηφιακή μεταφορά  του σήματος, με κάμερες HD-SDI για συμβατότητα με τα ίδια ομοαξονικά καλώδια ή κάμερες IP με διαφορετική όμως καλωδίωση.

Η HIKVISION είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, από το 2011 μέχρι και σήμερα (independent report IMS Research), κατέχοντας το 8% της παγκόσμιας αγοράς CCTV.

Με 2.000 μηχανικούς στα τμήματα ερευνών και ανάπτυξης της, η HIKVISION έχει το μέγεθος και τη δυνατότητα να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, όπως την τεχνολογία PICADIS (Perfect Imagery Capturing – Advanced Digital Image System) για τις αναλογικές κάμερες, που περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτομιών για την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής ποιότητας εικόνας.

Δωρεάν Αξιολόγηση Συστημάτων Ασφαλείας

Καλέστε μας στο χώρο σας για να σας δώσουμε την κατάλληλη για εσάς προσφορά -μελέτη ΧΩΡΙΣ καμία χρέωση ή δέσμευση!

Καλέστε σήμερα στο 6975.203.706

 

Χαρακτηριστικά HIKVISION CCTV

  • Αισθητήριο 1.3 MP με 1280 (H) x 960 (V) ενεργά pixels, τα οποία είναι ικανά για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή οριζόντια ανάλυση για τις αναλογικές κάμερες των 720 TVL.
  •  Ειδική σχεδίαση HDR (High Dynamic Range) στο αισθητήριο που παρέχει μια αύξηση 20% της δυναμικής περιοχής σε σχέση με τις συμβατικές κάμερες. Έτσι οι κάμερες PICADIS αιχμαλωτίζουν σαφέστερες και καλύτερες εικόνες σε περιβάλλοντα με φωτεινές και σκοτεινές αντιθέσεις.
  • Κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας χάρη στην τεχνική ATLM (Adaptive Local Tone Mapping) που εφαρμόζεται στη μονάδα Image Signal Processor της κάμερας.
  •  Βελτιωμένη ευαισθησία 0.1 Lux @ F1.2, AGC OΝ (0 Lux με υπέρυθρο φωτισμό) και σύστημα Digital Noise Reduction για καλύτερη εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Λειτουργία SMART IR η οποία επιλύει το πρόβλημα της υπερέκθεσης από τον υπέρυθρο φωτισμό όταν ένα αντικείμενο πλησιάζει την κάμερα.
  •  Άλλα κοινά χαρακτηριστικά στις κάμερες PICADIS είναι μεταξύ των άλλων: ηλεκτρομηχανικό φίλτρο υπερύθρων (ICR – True Day/Night), Automatic White Balance, S/N > 62 dB, τροφοδοσία 12 VDC.

Δείτε καταγραφικά CCTV  HIKVISION

Προσφορα CCTV Καταγραφικο HIKVISION 960H

Tags: , , , , ,

About the Author

Είμαι τεχνικός συστημάτων ασφαλείας με πολυετή εμπειρία στις εγκαταστάσεις συστημάτων ασφάλειας στις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου. Έχοντας ως εφόδιο τις κατάλληλες γνώσεις και την συνεχή βελτίωση με κατάλληλα σεμινάρια και επιμορφώσεις . Είμαι εδώ να σας βοηθήσω να βρούμε το κατάλληλο για εσάς σύστημα ασφαλείας που ταιριάζει στις ανάγκες του χώρου σας είτε είναι σπίτι είτε επαγγελματικός χώρος είτε εργοστάσιο ή επένδυση όπως ένα φωτοβολταϊκό πάρκο!

Post a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2019 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Powered by κατασκευή υποστηριξη ιστοσελίδας, ηλεκτρονικου καταστηματος
Top